Perjantaina aamupäivällä lähdettiin ajelemaan lappiin. Tarkkaa määränpäätä ei ollut ja päädyttiin etsimään majoitusta Aavasaksalta.
Paikka näytti todella hiljaiselta ja pähkittiin onko siellä majoituspalveluja ollenkaan vaikka mökkejäjä olikin paljon. Laitettiin auto parkkiin ja käytiin kokeilemassa ovea Aurinkomajat nimisestä paikasta onko se auki. Auki oli ja mökki saatiin vuokrattua todella edulliseen hintaan kahdeksi vuorokaudeksi.

947595.jpg
Tässä mökkimme, jonka nimi oli Karpalo.

947617.jpg


947608.jpg


947652.jpg
Tällä vaaralla majoituimme, aika lähellä tuota mastoa.


Tavarat purettiin ja lähdettiin kauppaan ostamaan ruokaa. Syötyämme lähdimme vaaran korkeimmalle kohdalle ulkoilemaan ja ihailemaan maisemia.

947626.jpg
Kruunupuiston lenkki, joka oli reilu kilometrin pituinen.

947630.jpg


947637.jpg


947639.jpg


947644.jpg


947642.jpg

Aika meni kivasti katsellessa raikkaassa ulkoilmassa. Tämän reissun jälkeen mentiinkin saunaan ja paistettiin takassa makkaraa.

Lauantaina herätiin ajoissa ja lähdettiin ajelemaan kohti Äkäslompoloa.
Parkeerattiin auto luontokeskuksen parkkipaikalle ja lähdettiin katselemaan karttoja ja reittejä.
Päädyttiin kiertämään kotuullisen pitunen Velhopolku joka esiteltiin seuraavasti; Varkaankurun Velhopolku, 3,5 km
Luontokeskus Kellokkaan pihasta lähtevä, osittain pitkostettu rengasreitti on merkitty vihrein velhomerkein. Toiminnallisten ja mielenkiintoisten kohdeopasteiden avulla voi ryhtyä Varkaankurun taigametsän "pieneksi tutkijaksi".

Varkaankurussa etelä ja pohjoinen kohtaavat. Rehevässä puronvarsilehdossa kuusien, pihlajien, tuomien, leppien ja raitojen katveessa kasvaa väinönputkia ja hiirenportaita.
Palvelut: Reitin varrella tulentekopaikka.

947664.jpg
Tästä lähdettiin kierrokselle.

947670.jpg
Tässä puronvarsilehtoa. Aivan uskomattoman kaunis paikka.

947678.jpg
Tässä oli mahtava lampi, joka sijaitsi syvässä "rotkossa".

Elias turhautui loppumatkasta ja alkoi kiukuttelemaan. Tuleehan se nälkä ulkoilmassa ja hiukan väsykin. Retken jälkeen käytiin matkamuistomyymälässä, josta mieheni osti metsästyshatun ja puukon.
Nälkää tapettiin Eväskorissa, joka oli paikallinen pieni ruokapaikka.
Pizzat oli maukkaita, eikä lautasille mahtunut. Näkemisen arvoinen paikka, koska seinät ja katot oli täynnä tavaraa, puisilla penkeilläkin oli pehmusteena räsymatot.

Sunnuntai aamuna pakattiin tavarat ja siivottiin mökki ennen kotiin lähtöä. Poikkesimme kotimatkalla Ranuan eläinpuistossa.

947682.jpg
Jääkarhut olivat leppoisia kavereita.

947690.jpg
Tämä kaveri oli tosi iso. Ehkä uros, kun oli yksinään aitauksessa.

947701.jpg
Ilveksen pennut oli aivan ihania. Nämä veijarit seurasi jokaista liikettä.


947705.jpg
Nämä porot oli ruokailemassa Pudasjärven eteläpuolella.

Reissu oli tosi kiva ja rentouttava. Oli harmittavaa lähteä kotiin, kun olisin viihtynyt siellä ainakin viikon vielä.Kahtotaan vuoden päästä, jos lappi kutsuis jälleen.