Kouluviikko lähes käytynä. Huomenna on kukkivat ruukkukasvit-tentti. Sinne menen ihan lepposin mielin, koska olen oppinut kaikki. Eri asia, jos menen aivan lukkoon tenttitilanteessa. Eilen illalla kävin kukkasia läpi ja en millään saanu tuotua ulos Euphorbian suomenkielistä nimeä. Niin tutusta kasvista oli kuin olikin kyse- joulutähti!

Maanantaina käytiin koulussa läpi vihersisustus teoriassa ja tiistaina tehtiin se sitten käytännössä. Laitan kuvia aikaansaannoksistamme. Paikka on siis koulumme viherhuone ja se on tosi kaunis.

39685.jpg 

Vasemmalla alhaalla isoanopinkieli (Sansevieria trifasciata), iso "huiskula" on kentianpalmu (Howea fosteriana). Keskimmäisten ja oikealla reunalla olevien kasvien nimet on nyt karannut muististani.

 

39683.jpg

Tässä keskellä iso kukka on traakkipuu (Dracaena) sen alla kultaköynnös  (Epipremnum pinnatum) ja edessä loistavassa kukassa punasarja "kliivia" (Clivia miniata).

 

39681.jpg

Tässä keskellä koko viherhuoneen komeus pullojukka (Nolina recurvata).

 

Pullojukan siirtoa jouduttiin harkitsemaan, koska kasvi on iso ja operaatio voi tappaa sen. Punnittiin vaihtoehtoja aamupäivä ja päädyttiin siirtämään komeus. Pullojukka  oli aiemmin nurkassa, jossa katto tuli jo vastaan. Tällä hienolla kasvilla on hintaa 1600€, joten hintakin pisti miettimään tehdäänkö koko siirtoa vai tyydytään vaan leikkaamaan. Nyt kasvi sai upean paikan ja  näyttää entistä komeammalta. Toivottavasti kasvi on hengissä, kun talvilomalta palaamme kouluun.

 

Huomenna lähdemme pohjoiseen moikkaan sukulaisia ja ystäviä. Otan sinne mukaan risukansion (talvitunnistettavat lehtipuut ja -pensaat) ja koitan niitä alkaa seuraavaksi pänttäämään. Mulla on ihan toivoton olo jo, koska en usko oppivani niitä ikinä!