...olla Eliaksen äiti.
Voi, tuo lapsi on iso ilo elämään. Ihailen lapseni reippautta, iloisuutta, mielikuvitusta, lohduttamista ja hellyyttä.

Reippaus on läsnä joka asiassa. Hän ei ujostele paljonkaan ihmisiä, olisi valmis jäämään yöksi ihan kenelle tahansa missä vain käydään kylässä, tervehtii tuntemattomia, on hyvin päättäväinen mitä haluaa seuraavaksi tehdä. Aamupalan syötyään hän huikkaa: Nyt menen äiti ulos. Siinä ei auta kuin patistaa poika pissalle ja auttaa pukemisessa (aika paljonkin). Reipas pieni mies leikkii omassa pihassaan koneilla ja koputtaa välillä oveen ja kertoo tekemisiään : )

Pienet lapset ovat helpostikkin iloisia. Olen huomannut sen oman lapsen myötä. Siihen ei paljon tarvita ja se tarttuukin helposti.

Lohdutus ja hellyys ovat ihailtavia lapsessa. Eräänä yönä Elias kömpi sänkyymme ja ahdasta kun oli, löin jalkani patteriin. Elias pomppasi pystyyn ja sanoi: äiti, mihin sattui?
Joskus kisuttuamme Elias saattaa  potkaista tai huitaista kädellä aika lujastikkin. Siinä voivotellessa Elias tuo oman lohdutusrättinsä, silittelee, halaa ja sanoo:  kohta paranee ja jatkaa silittelyä.

Mielikuvitus on kyllä ihan hurjaa. Eliaksella on mielikuvitus ystävinä Anni ja Puuha-Pete.
Jonain iltana hän ei voi mennä omaan sänkyyn nukkumaan, koska Anni ja Puuha-Pete on siellä nukkumassa, eikä hän sinne itse mahdu. Millon Anni on potalla ettei hän pääse pissalle. Anni jää katsomaan televisiota, kun lähdetään johonkin. Sitä ei sais sammuttaa, mutta Elias menee edeltä ulos, joten sen voi sammuttaa sitten varkain.
Tänään Elias oli kertonut jutun mummulle autossa asioidessani KELAlla.
Elias: Mää kävin Annin  kans Oulussa Ampalla (Jamppa) ja Hannalla. Mentiin Puuha-Peten nosturiautolla. Anni istu kakana (takana).
Mummu: Missä sinä istuit?
Elias: Etupenkillä, näkkee hyvin.
Meillä siis asuu Eliaksen lisäksi Anni ja vaihtelevasti Puuha-Pete : )


                252359.jpg


                Voi sua pientä lapsosta,
                ilon ja onnen tuojaa.
                On rakkauden tunne rajaton,
                kiitän siitä Luojaa.
                En tiedä miten sanoisin,
                miten kuvailen.
                Kun oman lapsen syliin saan
                ja häntä katselen.
                Voi sua rakasta lapsosta,
                niin viatonta pientä.
                Lupaan olla luonasi
                ja turvata sun tietä.