Tällä viikolla koulussa on ollut monipuolista ohjelmaa, koska luokkamme on osallistunut Puutarhan kevät-messujen valmisteluun. Puutöissä vierähti pari päivää ja tutustuin mm.tasohöylään ja -sirkkeliin. Puutyöt on kivoja.
Kävimme myös leikkaamassa "muutaman" lehmuksen. Nyt olisi ollut mahdollisuus kiivetä puuhun valjaiden varassa, mutta pääni ei kestä kolmea metriä korkeampia paikkoja.
Perjantaina olikin kaksi tenttiä. Lehtipuiden ja -pensaiden talvitunnistus ns. risutentti ja lisäksi kirjallinen puiden leikkauksesta ja talvisuojauksista. Tein risutentissä ihan hölmöjä virheitä, mutta tavoite oli arvosanaksi 3 ja se taitaa tullakkin. Oon unohtanut hehkuttaa siitä kukkivat ruukkukasvit-tunnistuksesta. Täydet pisteet tuli, jipii!

Viikolla juoksutimme Hattaraa ja Elias oli ihan lennossa. Laitan tuohon otoksen tilanteesta.
51845.jpg

Synttäreitäkin vietettiin eilen lauantaina ja vieraina kävi Katrin perhe.

51849.jpg
Perheemme synttärisankari

Ens viikko on jälleen kouluviikko ja meillä on perjantaina tunnistus vihanneksista. Joudun paneutumaan kunnolla salaatteihin ja kaaleihin. Hyvin helposti sekotan ne. Siis erotan kaalit ja salaatit toisistaan, mutta kaaleja on yhdeksän erilaista ja salaatteja neljä.

Tein työssäoppimishakemuksen kotiseutuni puutarhalle heinäkuuksi. Hyvin kävi, pääsin sinne, ihanaa :)

Aamulla oli hellyyttävä tilanne. Laitoin tiskejä tuossa ahtaassa keittiössämme ja Elias hääräs jaloissa. Törmäsimme aika voimakkaasti toisiimme ja Elias singahti metrin päähän (tehokasta liikkumista pikku-keittiössä). Pikku-mies käveli hyvin päättäväisesti mua kohti, halasi ja sanoi:"anteesi". Eikös ole suloista :)