Eliaksen kans lähdettiin pohojoseen "appiukkoni" kyydillä heinäkuun eka sunnuntaina.

Ensimmäinen viikko meni siivotessa ja mattoja pestäessä. Kävin tapaamassa myös Kirsin ja Anun perhettä. Pitihän sitä baarissakin pyörähtää moikkaamassa tuttuja.

Toisella viikolla olinkin suorittamassa työssäoppimisviikkoa puutarhalla.
Viikko meni nopeasti ja oli kivaa ja leppoista, vaikka töitä saikin paiskia. Mielummin mä teenkin jotain, kun pyörittelen peukaloita.

"Anoppilan" pihaakin vähän laitettiin. Toin puutarhalta muutaman perennan sivupihan muurille. Katettiin kasvualusta pyöreällä kivellä (sepeliä tai jotain).
137427.jpg

137428.jpg
Suikeroalpi

137429.jpg
Sädekukka

Kävin myös harjoittelemassa traktorilla ajoa/peruutusta, sekä työkoneiden liittämistä mieheni serkkupojan opissa. Pari tuntia kaiskasin ja oppi meni jokseenkin perille.

Muutamana iltana maalasin taloa ja lakkasin Eliaksen pirttikaluston, jonka mieheni Aki-pappa on Eliakselle tehnyt reilu vuosi sitten. Harmi, unohdin ottaa siitä kuvan.

Ehdin myös hiukan tehdä käsitöitäkin reissulla. Niistä kuvia myöhemmin, koska yksi tekele on vielä hiukan kesken.

Elias, minä, Kirsi, Matias ja Jenna käytiin myös JukuJukuMaassa.
Päivä oli tosi lämmin ja ihan kiva siihen asti, kun Elias keksi ruveta temppuileen ja karkailemaan. Pelottavaa oli, koska joka puolella oli vesialtaita ja poikahan ei pelkää mitään. Hän vaan syöksyisi veteen, vaikka ois vettä metri kaupalla. En saanut Eliasta pysymään loppu ajasta enään millään vedettävässä kärryssä, jota sai lainata huvittelun ajaksi. Olenpahan seuraavalla kerralla viisaampi enkä lähde mihinkään huvituksiin Eliaksen kans, jos ei ole omia rattaita mukana, kun hänet voi köyttää niihinkin valjailla kiinni.

Kun oli tärkeimmät sukulaiset ja ystävät kierretty oli aika lähteä kotia kohti Ähtärin kautta.
Majoituttiin pieneen mökkiin, jossa oli vain sängyt ja pöytä. Ihan vieressä oli rakennus, josta löytyi WC- ja suihkutilat.

137437.jpg
Elias mökissä.

137438.jpg
Mä mökissä.

Seuraavana aamuna kierrettiin eläinpuisto.

137441.jpg
Lumileopardi

137442.jpg
Karhu

Sieltä lähdettiinkin sitten ajamaan kohti Hämeenlinnan kaupunkia. Kierreltiin ja käveltiin. Hämeenlinna kierrettiin ulkopuolelta ympäri.

137444.jpg
Hämeenlinna.


Aikamme kun käveltiin ja katseltiin mentiin jätskille linnan vieressä olevaan kioskiin (olikohan nimeltään linnan kioski). Siellä oli mies terassilla ja moikkasi meitä niinkö vanhaa tuttua ja lähti kävelemään kohti ja jutteli Eliakselle niitä näitä ja oli oikein iloinen tyyppi. Siinä sitten hoksasin, että mies on kioskin pitäjä/myyjä. Harvoin tapaa noin positiivisiä ihmisiä.
Sieltä sitten körryyteltiinkin kohti kotia. Kotiin oli kiva palata, mutta rakkaat ihmiset ja maisemat jäivät taas kauas.