Perjantaina lähdettiin ajamaan kohti P-Pohjanmaata Katrin miehen ja hänen siskon miehen kanssa. Vauhti oli välillä aika hurjaa. Paketti-auto oli niin täyteen ahdettu tavaraa, ettei sinne ois varmasti yhteenkään väliin mahtunut edes sanomalehden sivua. Jari ja Mika jäi määränpäähänsä mua aiemmin. Sain Jarin isän autoa lainaa jolla körryyttelin n. 12km. Hain mieheni paikallisesta pubista. Siellä tuli just silloin valomerkki. Perille päästyäni riensin katsomaan nukkuvaa poikaani. Uni tuli melkein heti, olin niin väsy.

Lauantaina Elias heräs ennen meitä ja oli mennyt mummunsa syliin ja kuiskannut: Äiti tuli : )
Nousin itsekin ylös jotain klo8.00 ja otin poikani syliin. En voinut muuta kuin itkeä poika sylissä. Olin ihan varma ettei Elias siihen syliin jää, vaan alkaa tekee kaiken maailman temppuja ja juoksee karkuun. Yllätys, yllätys, Elias käperty syliini ja sulki silmänsä. Voi kun olin onnellinen siitä hetkestä ja tunteesta.
Iltapäivällä käytiin isosiskoni perheen luona leikkimässä ja suunniteltiin etupihan istutuksia. Siinä pikku-poikien leikkiessä saatiin istutusalue jyrsittyä.

Sunnuntaina oli sorsastuksen aloituspäivä. Käytiin taas Kirsillä kyläilemässä ja oltiin pihalla lähes koko päivä.Anun perheen luonakin piipahdettiin siinä iltasella.

Maanantaina laatoitin Kirsillä portaan edustan, joka meni ihan vikaan. Jouduttiin aloittamaan laatoitus korkealta sadevesiputken takia ja laatta jäi sitten toisesta reinasta liian korkealle. Niin paljon ei voinut tehdä kallistusta ettei olisi jäänyt sellaista "kynnystä".

Tiistaina käytiin Kirsin kanssa leikkaamassa erään rouvan marjapensaat, joita oli 16 kappaletta. Siinä vierähtikin 3½ tuntia. Pensaat olivat lähes 20 vuotta vanhoja. Illalla pikku-poikien mentyä nukkumaan laatoitettiin Kirsin pihassa uudestaan. Laskettiin siis kaikki 38 laattaa 5cm alemmaksi. No, ohjeita ei sattunut mukaan eikä vatupassikaan toiminut, joten laatoitus ei tullut ihan suoraan siinä otsalampun valossa. Oli hiukan pieniä notkopaikkoja. Voihan sen korjata sitten joskus, kun hallitsee homman. Laatoista yksikään ei keinu, mutta ei miellyttänyt täysin mun silmää.

Keskiviikkona käytiin Kirsin ja Eliaksen kanssa kaupungilla ja löydettiin Kirsin pihan istutukseen kasveja. Ostettiin kaksi lamoalppiruusua, kaksi tuiviota, maksaruohoja kolme erilaista, kuunliljoja ja Kirsillä oli ennestään jotain maksaruohoa ja kattomehitähteä. Illemmalla käytiin leikkaamassa Eliaksen ja anoppini kanssa heidän entisen talon pihan marjapensaita. Siinä asuu nykyään mieheni pikku-veli.Illalla poljettiin mieheni kanssa vielä pubiin siiderille ja oluelle.

Torstaina ajeltiin Eliaksen ja anopin kanssa mun äidille kylään ja siellä vierähtikin koko päivä. Ilalla istutettiin Kirsin pihaan ostamamme kasvit ja laitettiin kivet paikoilleen pitkin istusta.

Perjantaina käytiin mieheni kanssa kaupungilla asioilla. Käytiin Eliaksen kans vielä Kirsillä ja oltiin vaan se loppu ilta Eliaksen kans ihan kaksistaan, kun mieheni oli sorsastamassa, anoppi, appiukko ja Marika lähtivät reissuun Kuusamoon.

Lauantai aamu meni siivotessa ja pakatessa. Kyllä se lähtö tuntu kauhealta. Elias sano sängyllä istuessaan: äitillä kova ikävä.
Siinä halattuamme aukaisin ulko-oven ja Elias huikkas vielä perään: Äiti, mä tulen ens viikolla mopolla kouluun. Mä ajan luijjaa. Olipas se hankala lähteä ajaan sen jälkeen.

Viikko meni tosi nopeasti. Toivottavasti menee nyt nämä kaksi viikkoa täällä Etelä-Suomessakin. Sitten näen taas mun rakkaat.