Lauantaina lähdettiin katsomaan muumeja ihan tohkeissaan, kun oli pääsymaksu ½-hintaan. Ilma oli tosi lämmin eli sää suosi. Ensin jonotettiin ½tuntia että päästiin sisälle. Siinä odotellessa Haisuli kävi moikkaamassa ihmisiä laiturilla. Rannalla odottelikin Niiskuneiti tanssien sekä Hemuli toivotteli tervetulleeksi.
Ensimmäiseksi päädyttiin muumilaakson uimahuoneelle, joka sijaitsee laiturin päässä. Siitä käveltiin eteenpäin ja saavuttiin uimarannalle.

106074.jpg
Siellä Elias leikki hetken aikaa ja laski liukumäestä. Uimaranta alkoi täyttymään, joten lähdettiin käveleen takaisin.
Sillä välin olikin tullut porukkaa ihan hirveästi.


106075.jpg
Tämä on ainoa kuva, jonka sain Eliaksesta kun käytiin muumitalossa. Siellä oli huoneet täynnä ihmisiä ja kuuma kuin saunassa.106076.jpg
Muumitalon keittiöstä.Muumitalosta päästyämme aloin jonottamaan ruokaa. Siinä auringonpaisteessa vierähtikin n. 40 minuuttia.
Oli helpotus päästä eväiden kanssa varjoon. Ruokamme söimme seisaaltaan, kun viereisellä penkillä istui rouva, joka oli ollut ruoka-aikaan kotona. Hänellä oli lastenrattaat poikittain penkin edessä ja laukkuja toisella puolella kauniisti istumassa. Ranskalaiset, jotka tilasin oli vielä kaiken kukkuraksi osittain raakoja.

Paikka oli täynnä äitejä, isiä, mummuja, pappoja, kummeja, tätejä, setiä, lapsia sekä HUUTAVIA lapsia.
Mihinkään ei päässyt, jos erehty jollekkin vastaantulijalle antamaan tietä, ryykäs takaa porukka eteen! Kummallista toimintaa. Täällä muumimaailmassa ois pärjännyt kyllä kyynärpäätaktiikalla, mutta en kehtaa.
Yhtään kuvaa ei saatu muumilaakson asukeista, koska siellä ei mahtunut kuvaamaan ja aina olisi ollut jonku pää vain kuvassa.
Harmittavaa, että reissu meni mönkään. Seuraavan kerran lähdetään sadepäivänä, jospa ei olis noin kova ryysis. Niin ja silloin vois päästä leikkimään muumin kanssa lätäkköleikkejä : )