Elias alkoi oksentelemaan perjantai iltana. Sitähän kesti sitten eiliseen saakka. Lauantaina pyykkikone lauloi koko päivän. Nyt on pesty meidän perheen petarit, peitot, tyynyt, liinavaatteet (osa niistä) ja pyyhkeet. Muutama vaatekappalekkin sotkeentui. Itsekin olin heikkona lauantain ja siivota täytyi.


287104.jpg
Tässä Elias huonona.


Eilen sunnuntaina lähdettiin sitten käymään terveyskeskuksessa, koska Elias oli nukunut yöunet lauantai illasta (klo 21) sunnuntai aamuun (klo 11). Hän oli hereillä pieniä hetkiä, ei pissannut, eikä juonut tai syönyt. Herätin pienen klo 17, jotta lääkäri katsois tilanteen. Siellä otettiin pika-CRP ja tulehdusarvot oli koholla. Kolme tuntia siellä viivyttiin ja Elias oli ihan poikki. Torkkui vain sylissäni. Saatiin lähete yliopistolliseen sairaalaan, jossa tutkittiin tilanne tarkemmin. Siellä oltiin ennen yhtätoista illalla. Onneksi siellä ei tarvinut odotella muuta kuin puudutusrasvan vaikutusta kämmenselkiin.
Samat tutkimukset kuin TK:ssa ja Elias osastolle tiputukseen.
Pupunen sai 16 tuntia nestettä suoneen. Oli suolot häipyneet elimistöstä ja kuivumisen merkkejä.
Aamulla oli poika niinkö uudestisyntynyt, sama jätkä kuin ennen sairastumista.
287107.jpg
On otettu verikokeita ja tipan paikkakin näkyy kämmenselässä. Elias oli ihan innoissaan tuosta vaaleanpunaisesta rannekkeesta. Vaikka hän oli ihan voimaton ja heikko hän jaksoi innostua ja sanoi: Vaaleanpunainen lääkärikello. Tämä vaaleanpunaisen ihannointi on jäänyt jotenkin Millalta .
287109.jpg
Reissun "saldo" Eliaksen näkökulmasta: joulukalenteri, tarra ja pikku-auto.
287114.jpg
Tässä vielä pikku-auto, jonka Elias sai palkkioksi reippaudestaan, kun otettiin verikoe.