Viime viikon keskiviikkona ja torstaina oli viherrakentamisen näyttö. Muureja ja laatoitusta harjoiteltiinkin kaksi viikkoa ennen näyttöä. Luin opuksia ja kertasin asioita, koska olin ihan varma että meille tulee joku pieni rivitalon piha rakennettavaksi mm. nurtsin tekoa, laatoitus tai muuri, sekä istutustyöt.

Näyttötyö oli helppo -vain laatoitus. Meille annettiin pohjakuva, jossa oli piirretty laatoitus. Nämä kuvat ovat vain suuntaa antavia. Näytön valvojat antoivat ohjeistukseksi, että merkkien sisään oli mahduttava porraselementti (laatat otetaan alta pois), laatan valmis pinta oltava 30 cm kivijalasta alaspäin, varaston seinän viereen on osuttava kokonaisella laatalla ja kallistus oli 1%.

Työ aloitettiin piirtämällä vatupassin avulla suora viiva kivijalkaan, jotta saatiin korkeus kohdalleen, mutta HUPS... Talo oli toiselta laidalta notkahtanut alas melkein 5 cm. Tässä tuli sitten pähkimisen vuoro. Tehtiin Tiinan ja Tarjan oven suun kohdalle merkki 30 cm alaspäin kivijalan yläreunasta ja samoin meidän oven kohdalle, räpsylanka merkkien kohdalle ja saatiin linja. Vatupassiin ei voinut luottaa työssä, koska eihän tämä viiva ollut vaaterissa. Tämän viivan mukaan laatoitus tehtiin eli ei ihan simppeli homma. Koko ajan täytyi pitää mielessä tämä viiva (korko), myös korkoja siirrettäessä laatoituksen toiseen reunaan. Hyvin meni, kun otettiin rauhallisesti : )

Näyttötilanne oli rento ja tosi kiva. Menisin uudestaankin vaiks heti.

882515.jpg
Tässä mun ja Mervin työ, työ tehtiin siis pareittain. Itse sain arvosanaksi nelosen, jipii : )