Olen nyt viidettä viikkoa työssäoppimassa puiden ja pensaiden leikkausta sekä hoitoa. Jaksoon kuuluu myös koneiden ja laitteiden huolto.

Ensimmäiset kaksi viikkoa oli Varsinais-Suomessa pienessä ja ihanassa kaupungissa. Siellä opin paljon asioita. Mm. omppupuiden leikkaus (vanhat ja nuoret). Nuorten katupuiden ohjaavat leikkaukset, sekä rungon korotukset. Opin katsomaan mitä leikataan, miten ja mistä. Eli itsevarmuutta tuli paljonkin.

Nyt olen kolmatta viikkoa synnyinkaupungissani töissä. On tullut tutuksi moottorisahan huolto, teroitus, raivaussahan huolto ja teroitus. Tutustuin myös moottorikäyttöiseen varsisahaan, joilla voi leikata alempia oksia pois (n. 3 metriin) esim. puistoalueilla. Kuusiaidan leikkaus oli uusi juttu, samoin raivaussahalla raivaaminen.
Tänään olen ollut metsurin mukana kaatamassa puita. Kovasti on isossa kuusessa karsimista. Sain itsekin kaataa muutaman puun. Aluksi meni sinne päin ja lopuksi puu kaatui just sinne niinkö pitikin : )


                                        489966.jpg
                                         Kuva täältä

Menneet viikot ja päivät on verottanut fyysisiä voimia ankarasti. Oon ihan poikki työpäivän päätteeksi. Kaiken jaksaaa, kun on mielenkiintoista ja sydän täysillä mukana.